Arthur van Helvert en Hans Cruijssen – Karpervissen

Arthur van Helvert en Hans Cruijssen te gast in Café de Troubadour On Tour. Twee markante mannen. Samen verzorgen ze een presentatie van hun opmerkelijke hobby.

Arthur van Helvert, 65 jaar en geboren en getogen in Tilburg en werkzaam bij de Bibliotheek Midden-Brabant. In 1972 kwam hij in aanraking met het vissen op karper. Al spoedig werd hij hierdoor erg gegrepen en vertoefde hij vele uren aan de waterkant met als doel het vangen van karper. Nog altijd, hoewel iets minder fanatiek, beoefent hij deze spannende hobby. Het vangen van een (grote) karper geeft hem nog steeds een enorme kick. Uiteraard worden alle gevangen vissen, vaak na het maken van enkele foto’s, weer voorzichtig teruggezet.

Hans Cruijssen, 61 jaar en geboren in Tilburg. Sinds zijn 30e werkzaam als docent in Zaltbommel en nu woonachtig in Hurwenen. Gehuwd en heeft twee zonen. Zijn hobby’s zijn vissen en badminton. Dit vissen betekent veel voor hem in zijn leven. Vooral het zitten in de natuur en hierbij een mooie vis vangen vindt hij geweldig. Een hobby die zorgt voor ontspanning in het dagelijkse hectische leven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.