Dick Hendriks – Kunstenaar

Zomaar ontmoet aan de bar. Hij is op zondag 26 januari van 12 tot 14. uur te gast tijdens de 10e editie van Café de Troubadour on Tour. We gaan met hem in gesprek over zijn hobby. En dat hij mooie dingen maakt staat buiten kijf.

Laat ik me even voorstellen: Mijn naam is Dick Hendriks, geboren in 1968 in een klein Brabants dorpje. Op mijn 20ste verhuisd naar de grote stad Tilburg waar ik TeHaTex heb gestudeerd: Tekenen, Handvaardigheid, Textiele Werkvormen. Ik heb twee grote passies; mijn werk als activiteitenbegeleider voor verstandelijk beperkten, en knutselen.

Knutselen. Het klinkt een beetje denigrerend maar een betere benaming voor wat ik allemaal doe weet ik eigenlijk niet. Ik teken, knip, zaag, lijm en timmer. Ik bedenk, ontwerp en creëer. Van een pentekening tot een driedimensionaal schilderij. Van een salontafel tot een hele badkamer. Ik heb last van Scheppingsdrang.

Aad  Koster gaat in gesprek met Dick.

Eén gedachte over “Dick Hendriks – Kunstenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.