Mattanja Joy Bradley

De Nederlandse singer-songwriter, Mattanja Joy Bradley is  muzikale hoofdact van Café de Troubadour on Tour op zondag 29 maart.

Zij heeft een Engelse vader en Nederlandse moeder. In haar vroege tienerjaren begon ze met het schrijven van eigen liedjes.

Van 2005 tot 2016 was ze de zangeres van de Tilburgse blues en rock-‘n-rollband Bradley’s Circus. Met deze band werden drie studioalbums uitgebracht waarvan Bang Bang Wa Wee’s en Kickin’ But Not High werden opgenomen in Dockside Studio, Louisiana USA. Kickin’ But Not High werd in 2013 genomineerd voor het beste blues album. Ze werd uitgeroepen tot beste blues zangeres van 2012 en nam haar eerste award mee naar huis.

In 2012 werd Bradley op radiozender 3FM uitgeroepen tot Serious Talent. Datzelfde jaar deed ze solo mee aan het programma De beste singer-songwriter van Nederland en haalde de finale. Op 31 mei 2013 kwam haar eerste solo-album uit, getiteld Wake Me Up. Haar derde single “Hurricane” werd gebruikt voor de zomerpromo van HBO.nl. Vanaf 14 mei 2014 was ze te zien in het zesde seizoen van De beste zangers van Nederland.

Theatermaker en evenementenorganisator Boy Jonkergouw gaat met haar in gesprek en daarna kunnen we genieten van een mooi optreden.

 

Eén gedachte over “Mattanja Joy Bradley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.